Jag är vanligtvis ingen vidare gillare av potatissallad. Ska den falla mig i smaken ska den ha mycket smak och många olika konsistenser och kontraster av sött, surt och salt.

Denhär potatissalladen är precis en sådan variant - mycket god och mycket enkel!
Somrig potatissallad
2 personer
10 st små delikatesspotatisar
1/2 st galaäpple
1/2 liten rödlök
1 dl creme fraîche
1/2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk kapris
1 msk färsk persilja
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Dela potatisen i önskad storlek och koka riktigt mjuk och låt kallna något.
Tärna äpplet, strimla löken och finhacka persilja och kapris. Lägg allt i en bunke.
Visa ihop creme fraîche, senap, majonnäs, salt och peppar. Häll även detta i bunken och rör om. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Jag serverade salladen tillsammans med nyglacerade kamben - satt som en smäck!

Kommentera