Dethär är verkligen fantastisk comfort food i min smak. Enkelt, galet smakrikt och möjligt att variera efter tycke och smak.
Jag fick nys om denna typ av rätt hos fantastiska bloggerskan Sara bakom bloggen vardag.nu . Jag ändrade pyttelite. Men endast på grund av att min japanska Soya tog slut. Som Sara beskrev det - typ som tacos fast ändå inte alls!
Asiatisk färs i salladsblad
2 personer
400 g nötfärs
1 msk japansk soya
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1/2 pressad lime
Olja till stekning
Fräs färsen i stekpanna och tillsätt samtliga ingredienser. Riv vitlöken fint. Smaka ev av med salt.
Sådärja. Då var det klart. Och till det behövs bara grönsaker. Vi åt färsen i salladsblad istället för bröd och lade i rödlök, paprika, morot, gurka, hackade rostade nötter, creme fraiche och sweet chili sås. Starkt, gott och kladdigt!

Vågar du testa något annorlunda på fredag? Tacons högtidsdag.
Smaklig måltid!
Kommentera