Vet ni vad som är så bra med denhär desserten? Den är supergod och tar ingen tid att göra!  Grundreceptet är Leila Lindholms.

Mazarintårta med vanilj och bär
8-12 portioner 

300 g mandelmassa 
150 g smör
3 ägg
1/2 dl vetemjöl 
1/2 tsk vaniljpulver 
1 st paket arla vaniljvisp 
Valfria frukter och bär
Mandelspån och smör till formen 
Florsocker till garnering 

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa mandelmassa och smör till en jämn smet, tillsätt äggen, ett i taget. Vänd slutligen i vaniljpulver och mjöl.
Smöra och häll i mandelspån i önskad form (jag tog en pajform och tog ur kakan därifrån vid garnering). Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 minuter tills kakan är gyllenbrun. Ta ut och låt svalna. 

Vispa vaniljgrädden riktigt fluffig och bred ut på kakan. Garnera med frukt och bär och toppa med lite florsocker.





Kommentera

Publiceras ej