Jag är vanligtvis ingen vidare gillare av potatissallad. Ska den falla mig i smaken ska den ha mycket smak och många olika konsistenser och kontraster av sött, surt och salt.

Denhär potatissalladen är precis en sådan variant - mycket god och mycket enkel! 

Somrig potatissallad
2 personer

10 st små delikatesspotatisar 
1/2 st galaäpple 
1/2 liten rödlök
1 dl creme fraîche
1/2 dl majonnäs 
1 msk dijonsenap
1 msk kapris
1 msk färsk persilja 
1 tsk salt 
1/2 tsk nymalen svartpeppar 

Dela potatisen i önskad storlek och koka riktigt mjuk och låt kallna något. 
Tärna äpplet, strimla löken och finhacka persilja och kapris. Lägg allt i en bunke.

Visa ihop creme fraîche, senap, majonnäs, salt och peppar. Häll även detta i bunken och rör om. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. 

Jag serverade salladen tillsammans med nyglacerade kamben - satt som en smäck! 




Kommentera

Publiceras ej