Att göra pommes frites kan vara enkelt och det kan vara alldeles omöjligt. Jag är ett stort fan av kemikocken Heston Bluhmental, men ska man göra hans variant av pommes så får man hålla på i flera dagar (googla det). Därför valde jag och pappa att göra en enklare variant som passade utmärkt till vår grillade oxfilé med foyotsås. Jaaaaa, det tar lite tid. Men jag tyckte det var värt det! 
 
Såhär enkelt gör du dina egna pommes frites. 
 
Pommes Frites 
3-5 portioner 
 
15 potatisar, skalade och gärna av mjölig sort 
2,5 L frityrolja
Flingsalt 
 
Dela potatisarna i önskad form, vi gjorde små klyftor.
Förkoka på spisen i  5 minuter tills de mjuknat men fortfarande har en kärna. 
Häll av i durkslag och låt rinna av 20 min. 
Under tiden - hetta upp olja till 160 grader 
Fritera hälften av potatisen åt gången i 10 minuter.
Tag ur och låt återigen rinna av och torka i durkslag.
Värm upp oljan till 190 grader och fritera potatisarna i cirka 5 minuter till. Häll av och strö över flingsalt. 
 
Sådärja, då har du riktigt krispiga och välsmakande pommes frites till grillmiddagen!