Nu om någon gång är det väl ändå soppornas tid?
 
 
Hela sommaren har varma, smarriga soppor gått alldeles för dåligt ihop med de härliga dagarna på stranden. Så nu äntligen är det dags för en riktigt god vardagsvariant. 
 
Både jag och min sambo är väldigt förtjusta i den så kallade Hedvigsoppan som görs på köttfärs och rivna morötter i smakrika, mustiga tomater. Dethär är "typ" en sådan. 
 
Het köttfärssoppa
ca 4 personer 
 
400 g köttfärs av valfri sort
1 st morot, riven 
2 st palsternacka, rivna 
1 st gul lök, strimlad 
2 st paprikor, strimlade (PS. Grön ger mest smak)
2 st vitlöksklyftor, krossade 
1 st röd chili, finhackad 
400 g krossade tomater (jag tog med basilika)
1 st grönsaksbuljong 
1 st kalvbuljong 
1 tsk rökt paprika 
1 tsk salt 
1 L vatten
2 dl vispgrädde 
 
Förbered samtliga ingredienser. Fräs färsen i din bästa soppgryta till den fått lite färg. Tillsätt sedan alla grönsaker och låt fräsa 5-10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda en stund men åtminstone 15 minuter. Smaka av.
 
 
 
Servera gärna med en klick creme fraiche om soppan blir väldigt stark. Och såklart ett smarrigt bröd till. Smaklig måltid!

Kommentera

Publiceras ej