Dethär är verkligen fantastisk comfort food i min smak. Enkelt, galet smakrikt och möjligt att variera efter tycke och smak.
 
Jag fick nys om denna typ av rätt hos fantastiska bloggerskan Sara bakom bloggen vardag.nu . Jag ändrade pyttelite. Men endast på grund av att min japanska Soya tog slut. Som Sara beskrev det - typ som tacos fast ändå inte alls! 
 
Asiatisk färs i salladsblad 
2 personer 
 
400 g nötfärs 
1 msk japansk soya
2 msk ostronsås 
1 msk fisksås 
1 msk honung 
2 vitlöksklyftor 
2 tsk sambal oelek
1/2 pressad lime
Olja till stekning
 
Fräs färsen i stekpanna och tillsätt samtliga ingredienser. Riv vitlöken fint. Smaka ev av med salt. 
 

Sådärja. Då var det klart. Och till det behövs bara grönsaker. Vi åt färsen i salladsblad istället för bröd och lade i rödlök, paprika, morot, gurka, hackade rostade nötter, creme fraiche och sweet chili sås. Starkt, gott och kladdigt!  
 
 
 
Vågar du testa något annorlunda på fredag? Tacons högtidsdag. 
 
Smaklig måltid! 
 
 

Kommentera

Publiceras ej