Ibland får jag galna idèer och denna gång är ett sådant tillfälle. ICA:s medlemstidning "Buffè" hade i det senaste numret en utmaning där man skulle göra en inspirerande rätt på följande ingredienser: falukorv, pasta, mozzarella, valfria grönsaker och valfria kryddor. Jag är inte den som är den utan var tvungen att anta utmaningen. Här är mitt bidrag:  

Timjansdoftande falukorvsfärs med champinjoner
2 personer 

250 g falukorv, grovt riven i rivjärn
1 st gul lök, hackad i valfri storlek
2 st vitlöksklyftor, hackade 
100 g champinjoner, hackade
1 st svampbuljongtärning 
1/2 dl vitt vin 
1 dl lätt crème fraîche 
1/2 dl vispgrädde 
1 msk torkad timjan 
1/2 dl klippt färsk timjan 
Spagetti till 2 personer
1 st näve rucolla 
200 g mozzarella, 100 g i såsen och 100 g till garnering
Salt och svartpeppar 
Olja till stekning och pasta

Hetta upp en stekpanna med olja och fräs falukorv, lök, vitlök och champinjoner tills de fått lite färg.

Tillsätt buljong, vitt vin och timjan (både färsk och torkad) och låt koka ihop 5 minuter.

Häll i crème fraîche och grädde.

Bryt halva mozzarellan i bitar och blanda i såsen. 

Smaka av med salt och peppar.

Koka pasta i saltat vatten, häll av och tillsätt en skvätt olja och blanda med rucollan.

Servera med resten av mozzarellan och toppa med färsk timjan och svartpeppar.

Och vet ni? Resultatet blev inte alls så tokigt som man skulle kunna tro utan rentav ganska så skojigt och trevligt! 



1 kommentarer

Ida Lindborg ♡

15 Apr 2014 23:29

Åh vad mums!

Sv: Åh tack själv, vad roligt att du uppskattade det! :D kram

Kommentera

Publiceras ej